Over ons

Poetskracht is uw betrouwbare partner in het schoonmaken van kantoren, praktijkruimtes en gemeenschappelijke delen in residenties. Onze specialiteit bestaat er in rekening te houden met onze klanten. Wij bekijken ter plaatse welke taken met welke regelmaat gewenst zijn en volgen de uitvoering kort op.

Poetskracht vult het begrip poetsen breed in. Zo ruimt Poetskracht ook onderkomen woningen op of maakt zij lokalen vergaderklaar in bedrijven waar zij schoonmaakt. Altijd boordevol power en met glans.

De drijvende krachten achter Poetskracht zijn vzw IN-Z en HiGENiUS. De hechte samenwerking tussen beide organisaties staat ten dienste van de klant. De HR-expertise van IN-Z staat in voor de instroom en de professionaliteit van medewerkers. De industriële schoonmaakexpertise van Higenius zorgt ervoor dat klanten kunnen rekenen op een benadering op maat, ook wanneer de vraag meer gespecialiseerde elementen behelst.

Geschiedenis

Op 16 oktober 2013 nam vzw IN-Z initiatief tot oprichting van vzw SOOP, voluit ‘Sociale Onderneming voor Opruimen en Poetsen’, met uitvalsbasis te Genk. Doel van SOOP was sociale tewerkstelling creëren in een reguliere niche buiten de sociale economie. SOOP werd werkzaam in het paritair comité 121 van de schoonmaaksector. In 2017 telde SOOP 18 medewerkers en 80 klanten.

Op 3 juli 2018 werd vzw SOOP omgevormd tot Poetskracht cvba so. In de nieuwe organisatie wordt de expertise in HR en sociale tewerkstelling van vzw IN-Z gekoppeld aan de commerciële en reinigingstechnische expertise van bvba Groep Vandeweyer, het huidige HiGENiUS. Meer dan haar voorganger wil Poetskracht de in- en doorstroom van arbeidskrachten in de schoonmaaksector verzorgen. Met dit alles levert Poetskracht een primeur. Niet eerder werd in die evenwaardige samenstelling en met dat doel een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk opgericht.

Erkenningen

Poetskracht cvba so is erkend als sociaal inschakelingsbedrijf.